Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Viserys Targaryen

kép

Viserys Targaryen

A kolduskirály

Alakítja:Harry Lloyd
Magyar hang:Welker Gábor
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
Utolsó feltűnése:1×06 - A Golden Crown
Halál helye:Vaes Dothrak (298)
nemesi ház

Titulus: A száműzött herceg, a kolduskirály, A Targaryen házból való Viserys, ki harmadik e néven, az andalok, a rhoyne-iak és az Elsők királya, a Birodalom Védelmezője.

II. Aegon másodszülött fia kisgyerek volt, amikor Robert Baratheon lázadása elsöpörte a Targaryen dinasztiát, a megmaradt királyhű nemesek először Sárkánykő várába, majd mikor a helyzetük ott is kilátástalanná vált, Essosra, Braavos városába menekült csecsemő húgával együtt. Viserys élete azóta folyamatosan menekül Robert király nem múló haragja elől, és a Szabad Városokban próbál támogatókat találni, akik pártfogolnák az ügyét. Mindeközben apránként felélték a magukkal menekített családi vagyont, így Viserys és húga mostanra már a nemes urak jóindulatára van bízva, ami miatt a Szabad Városokban a nem túl hízelgő Kolduskirály néven emlegetik.

Viserys egész életében arra készült, hogy visszaszerzi trónját és újból a Targaryen ház fog uralkodni Westeroson. Ennek előmozdításáért semmilyen eszköztől nem riad vissza.

Viserys belegyezik Illyrio Mopatis tervébe, hogy Daeneryst a vad dothraki lovasúr Khal Drogohoz adja, hogy így tegyen szert egy 40,000 főnyi seregre, amivel visszahódíthatja a Hét Királyságot. Mikor a lány és Khal Drogo összeházasodnak, Viserys is velük tart, és igen rosszul viseli a nomád körülményeket, de főleg azt, hogy Daenerys egyre inkább kikerül az irányítása alól, ahogy khaleesiként egyre jobban magára talál.

Frusztrációját a lány terrorizálásval vezeti le, majd végső kétségbeesésében el akarja lopni a sárkánytojásokat, és egyedül visszaindulni Westeros felé. Miután Ser Jorah megállítja, Viserys leissza magát, és fegyverrel fenyegeti várandós húgát. Khal Drogo elfogatja, és beváltva ígéretét, koronát ad neki - olvadt aranyból...