Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Tyrion Lannister

képkép
kép

Tyrion Lannister

A Király Segítője

Ismert becenevei:Az ördögfióka
Alakítja:Peter Dinklage
Magyar hang:Láng Balázs
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
nemesi ház

Titulus: Kaszter-kő örököse; a Király Segítője; az Ördögfióka.

Tywin és Joanna Lannister harmadik gyereke torz törpeként született, és anyja belehalt a szülésbe. Tywin, aki imádta feleségét, azonnal meggyűlölte fiát, és ez a gyűlölet azóta sem enyhült. Bizarr módon ugyanakkor, mikor Jaime-t felvették a Királyi Testőrségbe (ami ellen Tywin élesen tiltakozott), Tyrion lett Kaszter-kő örököse.

Tyriont külseje miatt világ életében lenézték, és a családjából is csak Jaime-vel volt közelebbi a viszonya. Fizikai hiányosságainak ellensúlyozására rengeteget olvasott, így aztán igen gyors észjárású, metsző intellektusú ember lett belőle. Nem veti meg ugyanakkor az élet földi örömeit sem, állandó kocsmázásai és a szajhák iránti csillapíthatatlan vágya csak még ellenszenvesebbé teszi atyja és nővére szemében.

Tyrion a királyi udvarral tart Deresbe, ahol összeismerkedik Jonnal, akivel fattyúsága okán némi közösséget érez. Amikor az udvar visszaindul, Tyrion Jonnal tart északra, hogy megnézze a Falat. Itt a vezetők elmondják neki, hogy az Éjjeli Őrség milyen mélyre süllyedt és mennyire szükség volna újoncokra.

Dél felé tartva a Keresztúti fogadónál a mit sem sejtő Tyriont Catelyn Stark őrizetbe veszi, a fia elleni gyilkossági kísérlet vádjával, és a Sasfészekbe viszi, ahol Tyrion küzdelem általi ítéletet követel. Szerencséjére Bronn, egy zsoldos vállalja, hogy harcol érte, és megnyeri a harcot, így Tyrion gyalogosan indul vissza a Holdhegységből, Bronn társaságában. Miután találkoznak az Arryn-völgy vad törzseivel, Tyrion meggyőzi őket, hogy szolgálják őt és az apját, hogy így megszerezzék maguknak a Völgyet.

Apja haditáborába már többszáz klántaggal állít be, akik felfegyverezve bátran harcolnak az északiak elleni csatában.

A csata után Tywin Tyriont a királyi udvarba küldi, hogy a nevében, mint a Király Segítője tevékenykedjen.