Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Sansa Stark

kép

Sansa Stark

Alakítja:Sophie Turner
Magyar hang:Dögei Éva
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
nemesi ház

Eddard Stark legidősebb lánya, a tizenhárom éves Sansa anyja vonásait örökölte, noha sokak szerint felnőve sokkal szebb lesz majd Catelynnél. Sansa imádja a régi történeteket lovagokról és királylányokról, és a dalnokok énekét. Szelíd és udvarias lány, kiváló a kézimunkában. Meglehetős ellenérzéssel viseltetik húga, Arya iránt, akibe jóval kedvesebb nőiesség szorult mint őbelé.

Robert és Eddard megegyeznek, hogy eljegyzik egymással Joffrey-t és Sansát. A lány repes az örömtől, de Joffrey nem nagyon foglalkozik vele. Sansa azonban olyan szerelmes, hogy nem veszi észre a trónörökös teljesen nyilvánvaló jellemhibáit sem. Véleménye még azután sem változik, hogy Joffrey nyilvánvaló hazugsága nyomán rémfarkasát, Lady-t halálra ítélik, amit Eddard maga hajt rajta végre.

Királyvárban, apja elfogatása után Sansa könyörög Joffrey királynak, hogy kímélj meg az apja életét, és Cersei parancsára levelet ír, amiben Királyvárba hívja Robbot, hűségesküje megerősítésére. Sansa jelen van, mikor apját felségárulásért kivégzik, de az eljegyzését Joffrey-val nem bontják fel, túszként tartva a lányt Királyvárban. Az ifjú király kegyetlenül bánik vele, rendszeresen megfenyítteti a Királyi Testőrség tagjaival.