Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Robb Stark

kép

Robb Stark

Az Észak Királya

Alakítja:Richard Madden
Magyar hang:Csőre Gábor
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
nemesi ház

Eddard és Catelyn Stark legidősebb fia, Zúgóban született, ám Deresben nevelkedett. Jó viszonyt ápol az anyja által nyíltan megvetett Jon Snow-val. Komoly, felelősségteljes ifjú, aki próbál apja nyomdokaiba lépni.

Miután megtudja, hogy apját a királyné parancsára őrizetbe vették, és őt kötelezik, hogy jelenjen meg Királyvárban és erősítse meg hűségesküjét, Robb összehívja Észak zászlóit és húszezres sereggel dél felé vonul. Tywin és Jaime Lannister túlerőben levő seregei a Zöldág két partján várnak rá, és a Folyóvidéket fosztogatják. Miután anyja kieszközölte számára az átkelést az Ikreknél, Robb két részre osztja a seregét: 2000 fős, jelképes sereget küld a Tywin Lannister vezette főerők ellen, míg saját főerejével meglepetésből lerohanja Jaime seregét, akit fogságba is ejt.

Apja halála nagyon megrázta, mint az összes Stark-gyereket, és megesküdte, hogy bosszút fog állni a Lannistereken tettükért. Greatjon Umber az Észak Királyának kiáltotta ki, és hamarosan az összes északi nagyúr hűséget fogadott neki, mint királynak.