Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Khal Drogo

kép

Khal Drogo

Khal

Alakítja:Jason Momoa
Magyar hang:Galambos Péter
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
Utolsó feltűnése:1×10 - Fire and Blood
Halál helye:A Dothraki tenger (298)
nemesi ház

Drogo a dothrakik egyik legnagyobb khalasarjának khalja, vagyis teljhatalmú ura. Soha életében nem veszített egyetlen csatában és küzdelemben se, ezért dothraki szokás szerint a haját még sosem vágta le, és már az öve alá ér. Khalasarja összesen mintegy százezer emberből áll, ebből 40,000 fegyverforgató. Drogonak számos Szabad Városban állítottak palotát, hogy lekenyerezzék.

Daenerysszel kötött házassága után khalasarja élén nekivág a mintegy 5000 mérföldes útnak, a dothrakik ősi otthonába, Vaes Dothrakba, hogy a hagyomány szerint bemutassa asszonyát a dosh khaleen vénasszonyainak. Út közben egyre jobban megismerik és megszeretik egymást Daenerysszel, de Drogo hallani sem akar arról, hogy a khalasaarját átvezesse a tengeren, mivel a dothraki nép babonásan fél minden olyan víztől, amit a lovaik nem isznak meg.

Amikor azonban Vaes Dothrakban egy kereskedőnek álcázott orgyilkos Daenerys életére tör, Drogo meggondolja magát, megígéri a lánynak és meg nem született fiának, hogy nekiadja a Hét Királyság trónját. A khalasaar elindul nyugat felé, kifosztva az útba eső városokat. Mikor Lhazarba érnek, Drogo megsebesül egy rebellis dothrakival vívott küzdelemben. Bár ő maga nem törődik a sebbel, Daenerys unszolására beleegyezik, hogy Mirri Maz Duur, a lhazari maegi kezelje a sebet. Az azonban elfertőződik, és Drogo seblázba esik.

Daenerys végső kétségbeesésében újra Mirri Maz Duurhoz fordul, hogy vérmágiával támassza fel a khalt. Mirri azonban átveri Daeneryst és bosszút áll lerombolt városáért: Drogo él, ugyan, de egy lélek nélküli, katatón élőholtként "támad fel", Dany gyermeke pedig holtan születik. A lány néhány kétségbeesett kísérlet után saját kezűleg fojtja meg Khal Drogot.

A dothraki hagyományt követve egy hatalmas máglyát rak Drogonak, melyhez hozzáláncoltatja Mirrit, valamint Drogo mellé teszi a meddőnek hitt sárkánytojásokat, végül maga is belesétál a hatalmas tűzbe. Az esemény egy ritka mágikus együttállást indít be, amitől az eddig meddőnek hitt sárkánytojások kikelnek, és másnapra a hamvak között Daenerys sértetlenül áll, kezében három újszülött sárkányával.