Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Jon Snow

kép

Jon Snow

Az Éjjeli Őrség tagja

Alakítja:Kit Harington
Magyar hang:Czető Roland
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
nemesi ház

Titulusa: Deres fattya.

Ned Stark balkézről származó fia kicsivel fiatalabb csak, mint Robb. Ned a déli háborúskodásból hazatérve hozta megával, azóta Deresben él Lord Stark törvényes gyermekeivel együtt. Noha a gyerekekkel mind jó viszonyban van, Catelyn úrnő nyílt ellenszenvvel viseltetik iránta, Eddard pedig nem meri túlságosan kimutatni atyai érzéseit iránta, hogy ne hergelje a feleségét. Jon összességében nem érzi jól magát a Stark-házban, és legszívesebben a Falra menne, hogy az Éjjeli őrség felesküdött tagja legyen.

Származása mindenki számára titok, hiszen Lord Eddard soha senkinek nem beszélt Jon anyjáról, ezért számos pletyka forog róla közszájon. Egyesek szerint Jon anyja egy egyszerű szolgálólány volt, de azt is beszélik, hogy a nagymultú dorne-i nemesi ház leánya, Ashara Dayne volt az anyja.

Jon, megunva, hogy fattyúként másodrangúként kezelik a Stark-házban, beáll az Éjjeli Őrségbe. Itt azonban hamar rá kell jönnie, hogy társaihoz képest rendkívül jó élete volt, és meg is gyűlik a baja a rá irigyekkel, de főleg az őt leplezetlenül lenéző Ser Alliser Thorne-nal.

Noha lassanként megnyeri társai bizalmát, Jon nagy csapásként éli meg, hogy amikor leteszi az esküjét, nem a felderítőkhöz, hanem a jóval kevésbé kalandos életű intézőkhöz kerül, de hamar kiderül, hogy Mormont parancsnok a személyes fegyverhordozójának szánja. Ebbéli minőségében megmenti a parancsnokot a Mások által feltámasztott két felderítő támadásától. Ezért hálából a parancsnok neki adja családja valyriai acél kardját. Jon ezek után a Benjen Stark eltűnését és egyéb különös történéseket kivizsgáló csapat tagjaként a Falon túlra indul.