Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Gregor Clegane

kép

Gregor Clegane

Alakítja:Conan Stevens
Magyar hang:
Első feltűnése:1×x04 - 'Cripples, Bastard and Broken Things' -
nemesi ház

Tywin Lannister egyik hűbérese, a Hét Királyság legbrutálisabb lovagja. Csaknem nyolc láb magas termetével kiérdemelte a Lovagló Hegy nevet. Hihetetlenül nehéz vértezetet hord, más ember mozdulni se tudna páncéljában, hat láb hosszú pallosának pedig egyetlen csapásával félbe tud végni egy embert.

Erejénél csak a híre félelmetesebb: a pletykák szerint megölte apját, hogy megszerezhesse a birtokot, valamint nővéreivel és első két feleségével is végzett. Legerőszakosabb tette azonban öccse, Sandor arcának megégetése volt ? az akkor hétéves fiú elvette bátyja egyik játékát, aki ezért a kandallóba nyomta öccse fejét, nem törődve a fiú sikoltozásával. Több szolga együttes erővel tudta csak lerángatni Sandorról. A két testvér azóta gyűlöli egymást.

Ser Gregor részt vett a Segítő tornáján. Elsőnek a Völgy-beli Ser Hugh ellen állt ki, a kopjatörés az ifjú halálával végződött. A Hegy azonban megjárta második ellenfelével: Ser Loras sárló kancán állt ki a viadalra, Gregor pedig elvesztette az irányítást csődöre felett, így Loras könnyedén kiütötte őt a nyeregből. Gregor lefejezte lovát, és őrjöngve a fegyvertelen Lorasra támadt, Sandor viszont megvédte az ifjút. A fivérek csak Robert parancsára hagyták abba a párbajt.

Tyrion elrablása után Gregor Tywin parancsára betört a Folyóvidékre, több falut kifosztott és felgyújtott, lakosaik nagy részét kegyetlenül lemészárolta. Lord Eddard megfosztotta Gregort minden címétől, bűnösnek nyilvánította az ellene felhozott vádakban, és Lord Beric Dondarriont küldte, hogy helyreállítsa a király igazságát.