Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Cersei Lannister

kép

Cersei Lannister

A Hét Királyság uralkodónője

Alakítja:Lena Headey
Magyar hang:Bertalan Ágnes
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
nemesi ház

Titulus: A Hét Királyság királynéja.

Cersei Tywin Lannister legidősebb gyermeke, pár perccel idősebb ikertestvérénél, Jaime-nél. A két testvér gyermekkoruktól kezdve rendkívül szoros kapcsolatban volt. Cersei gyerekkorát a Lannisterek kastélyában, Kaszter-kőn töltötte.

Apja felajánlotta a kezét II. Aerysnél a trónörökös, Rhaegar számára, de a király visszautasította, és Rhaegar a dorne-i Elia Martellt vette feleségül. Cersei ezt rendkívül nagy csapásként élte meg, különösen, hogy Robert győzelme után apja a királyhoz adta feleségül. Cersei és Robert házassága a kezdetektől hűvös volt, később pedig már-már nyíltan ellenségessé vált.

A királyné elkíséri Robertet Északra, ahol nem nyűgözi le a hely kietlen puritánsága. Mikor Bran meglátja a vérfertőző viszonyát ikertestvérével, Cersei ráveszi Jaime-t, hogy az tegyen valamit a gyermek elhallgattatása érdekében -- Jaime kilöki a torony ablakán Brant.

Királyvárba visszatérve folytatja Joffrey felkészítését a trónra. Hogy az utódlás menetét felgyorsítsa, elcsábítja unokatestvérét, Lancelt, a király apródját, hogy a vadkanvadászaton leitassa Robertet. A terv rendkívüli sikerrel zárul, ugyanis Robert belehal sérüléseibe.

Cersei Kisujjtól megtudja, hogy Lord Eddard, a Robert által kinevezett Birodalom Védelmezője, államcsínyre készül, ugyanis fel akarja ajánlani a koronát Robert törvényes örökösének, Stannisnek -- Cersei ellenintézkedéseket tesz: letartóztatja és börtönbe veti Eddardot, és királlyá nyilvánítja a fiát. Változtatásokat eszközöl a birodalom vezetésében is: Segítőnek apját, Tywint nevezi ki, és letaszítja tisztségéből Ser Barristan Selmyt, a Királyi Testőrség parancsnokát, hogy helyébe Jaime-t ültethesse.

Noha végül Eddard rááll, hogy nyíltan is kiálljon Joffrey jogos trónigénye mellett, és ezért a Falra kerülhessen, Joffrey keresztülhúzza anyja számításait, amikor mégis lefejezteti Lord Starkot.

Cersei mindhárom gyereke a Jaime-vel folytatott vérfertőzés eredménye, így Robert mindkét öccse, Stannis és Renly igényt tart a Vastrónra.