Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Catelyn Stark

kép

Catelyn Stark

Deres úrnője

Alakítja:Michelle Fairley
Magyar hang:Kovács Nóra
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
Született:Tully
nemesi ház

Titulus: Deres úrnője.

Lord Hoster Tully másodszülött gyermeke és első lánya, Zúgóban született. Gyermekévei során ismerkedett össze Petyr Baelish-sel, aki apja nevelt gyermeke volt. Noha Petyr szerelmes volt belé, ő mindig csak barátként tekintett rá. Tizenkét éves volt, amikor bejelentették eljegyzését Brandon Starkkal, Deres örökösével. Miután Brandont apjával együtt kivégezték, Eddard Starkhoz ment feleségül, noha ez kezdetben feszültségeket okozott közöttük. Ahogy azonban megismerték, meg is szerették egymást, és azóta boldog házasságban élnek. Húga, Lysa, Jon Arrynhoz ment feleségül, miután Jon sokadik házassága sem tudott fiú utódot produkálni.

Catelyn nehéz szívvel engedi el férjét és két lányát Királyvárba. Mikor a kómában fekvő Brant egy orgyilkos megtámadja, a testével védi meg a fiát, amíg Nyár, Bran farkasa nem végez a merénylővel. A merénylő tőrét bizonyítékként használva Catelyn titokban Királyvárba siet, ahol azonban Lord Baelish emberei találják meg először, Kisujj pedig egy bordélyban rejti el az asszonyt, majd közli vele, hogy a valyriai acél tőr Tyrion Lannisteré. Miután Catelyn figyelmezteti Eddardot a veszélyre, visszaindul Deresbe.

Út közben, a Folyóvidéken összetalálkozik Tyrionnal, akit fogságba vet, és húgához, Lysához visz a Sasfészekbe. Miután azonban Tyrion bajnoka győztesen kerül ki a párbajból, szabadon kell eresztenie. Innen tovább indul Észak felé, és a Nyaknál találja meg fia haditáborát. Itt éri utol a hír, hogy férjét a király lefejeztette. Személyesen jár közbe az Ikrek uránál, Walder Freynél, hogy engedje át Robb seregét, és tanácsadóként is segíti a nemrég Észak Királyának kinevezett fiát.

Gyermekei: Robb, Sansa, Arya, Brandon és Rickon Stark.