Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Bran Stark

kép

Bran Stark

Alakítja:Isaac Hempstead Wright
Magyar hang:Ducsai Ábel
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
nemesi ház

Bran, a Stark ház másodszülött fia, tíz éves. Csendes, kedves, illemtudó és értelmes fiú, aki előszeretettel (és igen nagy ügyességgel) mászkál Deres tornyain és várfalain - nemes anyja legnagyobb bánatára...

Mikor a király és kísérete Deresben vendégeskedik, Bran a falakon mászkálva szemtanúja lesz Cersei és Jaime vérfertőző kapcsolatának. A Királyölő kilöki a torony ablakából, remélve, hogy végetvetett a fiú életének, és semmi meg senki nem fenyegeti őt meg Cerseit. Bran túléli a zuhanást, ám kómába esik: eközben először jelenik meg neki álmában a háromszemű holló. Még eszméletlen, amikor Catelyn és rémfarkasa, Nyár, meghiúsít egy ellene irányuló gyilkossági kísérletet.

Mikor végül felébred, tudatosul benne, hogy deréktól lefelé megbénult. Innentől kezdve Hodor, az óriástermetű, együgyű istállófiú hurcolja mindenhová, amíg a Deresben vendégeskedő Tyrion tervei alapján olyan nyerget nem csinálnak neki, amiben lovagolni is tud. Az egyik kilovagláskor a Falon átszivárgott vadak ütnek rajta, akiket Robb és Theon legyőz. Egy nőt, Oshát foglyul ejtenek, aki később összebarátkozik Brannel és mesél neki a Régi Istenekről.