Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Barristan Selmy

kép

Barristan Selmy

Alakítja:Ian McElhinney
Magyar hang:
Első feltűnése:1×x03 - 'Lord Snow' -
nemesi ház

Titulus: a Királyi Testőrség Parancsnoka.

A hatvanéves Ser Barristan fiatalon kezdte lovagi pályafutását, tízéves korában kölcsönkért páncélban névtelen lovagként indult egy tornán, ekkor érdemelte ki a 'Bátor' melléknevet. Tizenhat évesen V. Aegon ütötte lovaggá, és azután is számtalan tornagyőzelmet aratott, illetve egyéb hőstettet hajtott végre. Kulcsszerepet játszott a Blackfyre lázadás leverésében, majd huszonhárom évesen felvételt nyert a Királyi Testőrségbe. Szolgálati ideje alatt szintén számos neves cselekedet fűződik a nevéhez, például az Alkonyvölgyi Ellenszegülés során ő szabadította ki Aerys királyt elrablói tömlöcéből.

Robert Lázadása során végig a lázadók ellen küzdött a királyhű seregekkel, de a Trident gázlójánál vívott csatában súlyosan megsebesült. Robert végül királyi bocsánatban részesítette, és kinevezte Királyi Testőrsége élére.

Magas kora ellenére Ser Barristan még mindig kiemelkedő fegyverforgató hírében áll, és még mindig rendszeresen indul lovagi tornákon, ahol általában jó eredményeket ér el. Emellett a jelenleg élő legkiválóbb lovagnak tartják, aki méltó a "régi idők" lovagi ideáljához.