Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Arya Stark

kép

Arya Stark

Alakítja:Maisie Williams
Magyar hang:Pekár Adrienn
Első feltűnése:1×01 - Winter is Coming
nemesi ház

A tizenegy éves Arya a Stark család feketebáránya. Nem kedveli a nőiesnek tartott elfoglaltságokat, és nem is igen jó bennük. Ellenben előszeretettel lábatlankodik fiútestvérei környékén, és ahol tud, borsot tör nővére, Sansa orra alá. Temperamentuma miatt gyakran hasonlítják Eddard húgához, Lyannához.

Arya szintén apjával tart Királyvárba, ahol nyughatatlan természete miatt többször is bajba keveredik. Hogy energiát lekösse, apja felfogadja neki a braavosi vívómestert, Syrio Forelt, akinek felügyelete alatt Arya szorgalmasan gyakorol. Ahogy a város alatti alagutakban bújkál, tanúja lesz Varys és Illyrio konspirációjának, amiben az apja életét is fenyegetik, de mikor elmondja neki, Eddard nem hisz neki.

Mikor apját börtönbe vetik, és a Stark-háznépet legyilkolják, Ser Meryn Trant a Királyi Testőrségből Aryáért megy, hogy elfogja. Syrio önfeláldozásának hála Arya el tud menkülni, és napokig Királyvár utcáin csatangol. Tanúja lesz apja lefejezésének, ahol Yoren, a fekete testvér emeli ki a tömegből, és fiúruhában a Falra induló csapathoz veszi, hogy biztonságban hazavihesse Deresbe.