Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Maisie Williams

Hála Kate-nek, a fantasztikus hölgynek, aki megszervezte az egészet, ott lehettem a FanFavourites-es eseményen, és meginterjú-volhattam a jelenlévő színész nagy részét.

Az első személy, akinek kérdéseket tettem fel, Maisie Williams volt, aki Arya Stark szerepét játsza a sorozatban.

Az alábbi interjú apróbb spoilereket tartalmazhat Arya későbbi sorsát tekintve.GameofThrones.hu: Tudod mi vár Aryára a további könyvekben? Elég tökös csaj lesz belőle. Várod már, hogy azokat a jeleneteket forgassátok?

Maisie Williams: Hát, azt hiszem, ja... Elég jól tudom mi történik Aryával, és hogyha el tudunk jutni odáig, nagyon kíváncsi leszek, hogy hogyan csinálják meg azokat a jeleneteket. De szerintem nagyon jó tapasztalat lesz, és nagyon király is lesz.

GameofThrones.hu: A második évadtól Aryának saját külön történetszála lesz, teljesen egyedül. Mit gondolsz erről? Nem aggódsz, hogy el leszel vágva a többi főszereplőtől?

Maisie Williams: Azt hiszem ezt az évadot forgatni nagyon más lesz, mint az előzőt, mert ott együtt voltunk Sophie Turnerrel, aki Sansát játssza, és nagyon közel kerültünk egymáshoz, de ebben az évadban Arya teljesen egyedül van, szóval nagyon más lesz, de azt hiszem jó tapasztalat is lesz, mert eddig mindenkivel együtt lehettem, akit ismertem, de most, ahogy Arya története nagy fordulatokat vesz, úgy a forgatás menete is meg fog változni nekem, és már nagyon várom.

GameofThrones.hu: Nagyon nehéz feladatod lesz ebben az évben, mert Arya egyedül van és olyan dolgokat lát, amit korabeli gyereknek nem szabadna.

Maisie Williams: Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez hogy fogja megváltoztatni a televíziózást, mert ilyen még sehol se volt, szóval érdekes lesz megnézni, hogy mi történik majd tíz év múlva, ha a dolgok megváltoznak, és a tévében több fantasyt adnak majd, ha egyáltalán népszerűbb lesz a fantasy. Ahogy Arya története megváltozik, azt hiszem, a nézők rá fognak jönni, hogy ez valami egészen más...

GameofThrones.hu: Úgy érted, felnyit bizonyos kapukat?

Maisie Williams: Igen, abszolút! Azt hiszem ez a sorozat új dolgokat hozott a televíziózásba.

GameofThrones.hu: Mennyit mondhatsz el a második évadról? Milyen jelenetket forgattál már le? Vagy ez teljességgel tiltott terület?

Maisie Williams: Nem tudom mennyit mondhatok el neked, de körülbelül a forgatás egyharmadánál vagyok, és volt már jópár igazán jó jelenet, de, hát...

GameofThrones.hu: Harrenhali jelenetek?

Maisie Williams: [mosolyogva] No comment.

GameofThrones.hu: Hát, jó...

Maisie Williams: Nem, már csináltam pár jelenetet, és szerintem mindenki szeretni fogja, ami Aryával történik. Nagyon jó lesz. Lesznek benne ilyen kis apró dolgok, amiről még ti se tudtok – mint az első évadban, lesznek benne kisebb csavarok, ami azért jó, mert ti már ismeritek az egész történetet, és némi változtatás jól jön. Szóval ja, csak figyeljetek!

GameofThrones.hu: Nagyon odaadó voltál a szerepedet tekintve – például még a hajadat is levágattad. Nem akartál volna inkább parókát viselni?

Maisie Williams: Hát, az első évadban volt rajtam paróka, amikor az epizód végén levágják a hajamat, de ahogy jött a második évad, megkérdezték, hogy "nem akarod levágatni a hajadat, mert elég hosszú idő minden reggel felrakni a parókát", és szerintem még nem is nézett ki jól. De az első reakcióm az volt, hogy "Dehogyis, nem fogom levágatni a hajamat!", de aztán belegondoltam, hogy mit mondanának az emberek az interneten, hogy "ó, hát ő túl fiatal még, nem fogja levágatni, ez túl nagy kérés tőle", szóval azt mondtam, hát, jó...
Annak meg nagyon örülök, hogy ez a balkéz-dolog ilyen jól sült el, és mindenki örül neki, mert hű akartam maradni a könyvhöz, és mivel még sose tanultam vívni, ezért viszonylag könnyen ment. De nagyon örülök neki, hogy tetszik, és örülök, hogy számomra ez egy kihívás és nem is olyan egyszerű.

GameofThrones.hu: Hogy hat a mindennapi életedre az, hogy egy ilyen hatalmas TV-showban szerepelsz, mint a Trónok harca? Úgy értem, az osztálytársaid sokat emlegetik a szerepedet, vagy a tanárok kevesebb házifeladatot adnak, amióta látták, hogy milyen jól bánsz a karddal?

Maisie Williams: Azt hiszem a műsor megváltoztatta az életemet, de, az iskolában az emberek néha keméyebben bánnak velem, mert a tanárok azt mondják, hogy "oké, csinálod azokat a dolgokat, amiket csinálsz, de meg kell csinálnod ezt is, a házifeladatodat, meg mindent", szóval... Nem, igazából tök jó, a barátaim mindenben támogatnak, nem cserélném el, de azért néha kicsit nehéz.

GameofThrones.hu: Nagyon köszönöm az interjút. Csak így tovább.