Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Julian Glover

Hála Kate-nek, a fantasztikus hölgynek, aki megszervezte az egészet, ott lehettem a FanFavourites-es eseményen, és meginterjú-volhattam a jelenlévő színész nagy részét.

A második színész, akit megközelítettem, az Julian Glover volt, aki Pycelle nagymester szerepét játsza a sorozatban, és akit alig lehet megismerni a nagy fehér szakálla nélkül.


Az alábbi interjú apróbb spoilereket tartalmazhat Pycelle nagymester második évados sorsát tekintve.

GameofThrones.hu: Hogyan kapta meg a szerepet? Miért akarta pont ezt?

Julian Glover: Igazából nem ezt akartam. Egy másik szerepért mentem, Peter Vaughanéért [Aemon mester], de kiszórtak. De aztán mondák, hogy "hát, nem is tudjuk, jöjjön be még egyszer, mert lehet, hogy mégis érdekelne minket." Szóval tanulhattam meg az egész vackot még egyszer, de nem, végül nem én kaptam. De aztán megint mondták, hogy "Jöjjön, olvassa be ezt!" Több száz színészt láttak már addigra, és végül én kaptam a szerepet, hát, ennyi.

GameofThrones.hu: Pycelle Nagymester sokkal finomabb játékos a trónok harcában, mint a többiek. Hogy gondolja, vajon a saját játékát játssza, vagy teljesen Cersei bábja?

Julian Glover: Nos, hát megtalálta a túlélés egy módját, nemde? És nagyon okos módját, mivel senki nem vette észre. Nem volt más választása, mert ahogy azt a nézők is láthatták, bizony ő is ugyanannyira feni a fogát a maga részére a koncból, mint bárki más, szóval ő is kialakítja a saját stílusát, és egészen fantasztikus, hogy ezt az első évadban egészen a végéig nem mutatták. Szóval hosszú távon kell számolni vele.

Aztán a második évadban, hm, nos, azt hiszem, ezt nem lenne szabad elmondanom... (spoiler) Szóval meglátják egy nővel, érted, egy öregember, meg minden, de azért még elég jó ebben... Na, de hát lebukik, és megbüntetik, amiért rosszat csinált, de aztán végül közkívánatra kikerül a börtönből.

Az élete meg... Hát, alapvetően egész élete egy bizonyos család [a Lannisterek] szolgálatában telt el, és ez kezdettől fogva így volt, de az ember azt hiszi, hogy abszolút és tökéletesen lojális volt Eddard Starkhoz, aztán egyszer csak kiderül, hogy hoppá... Mégse.

Odamentem a forgatókönyvírókhoz, ők meg mondták, hogy "Na várj csak, várj! Olvasod a könyveket egyébként?" Mire én: "Nem." Sose olvasom el a könyvet ilyeneknél, csak a forgatókönyvet, ahogy elém rakják, máskülönben elkezdem belekeverni a könyvet, és kérdezném, "és ez a jelenet miért nincs benne?", ez meg hosszú távon elég fárasztó. De a forgatás nagyon érdekes. De azt kell mondjam, lehetne több jelenetem is...

GameofThrones.hu: Látta már a sorozatot? Hogy tetszett?

Julian Glover: Az első három epizódot láttam, és csodálatosak. Az első két részt egy külön vetítésen láttam, még mielőtt adni kezdték volna a tévében. Az első két perc hihetetlenül fantasztikus volt, nagyon, nagyon rémisztő. És láttad benne mindazt a munkát, amit beletettek, a helyszín, a dizájn, a jelmezek, és persze a történet. Lenyűgöző. A legelső kép a jégfalról, ahogy kijönnek a jégfalból, az alján azok az apró alakok, és ugye ebben az évadban ki is mennek oda megint, ezért mennek Izlandra, hogy ezeket a jeleneteket felvegyék, tehát ez valami új lesz. Fantasztikus. A jégfal is hihetetlenül ötletes. És az a jelenet a legelején azok a... azok a... na, szóval az a törzs, meg a kislány arca, felszögezve a fára, Jézusom, na, az rémisztő volt. És ez így is folytatódik.

Meg már az előbb épp mondtam valakinak, hogy amikor olvastam a kilencedik rész forgatókönyvét, eljutottam a végére, mondom "nem-nem-nem, itt valami hiba lesz". Aztán elkezdtem az elejéről, apró darabokra cincáltam a forgatókönyet, hogy pontosan mi is történt, de ami történt, az pontosan az volt, ami történt. Hogy egy sorozatban meglegyen a bátorság megölni a főszereplőt, az valami elképesztően tiszteletreméltó dolog. Mert ez nem történhet meg! Ilyet nem lehet csinálni! De ők ezzel együtt megtették!

És persze a sorozat még mindig nem adott ki magából mindent, de nagyon is szépen indult, nagyon jó visszhangok voltak, mint például a Legjobb Mellékszereplő [Emmy-díja] Peter Dinklage-nek, azt hiszem ő a legjobb, abszolút figyelemreméltó, fantasztikus, fantasztikus színész!

GameofThrones.hu: Igen, tényleg egészen Tyrionná vált.

Julian Glover: Teljesen! Olyan intelligens, pontosan tudja, hogyan kell játszania a szerepet.

GameofThrones.hu: Nagyon köszönöm az interjút. Csak így tovább.