Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.James Cosmo

Hála Kate-nek, a fantasztikus hölgynek, aki megszervezte az egészet, ott lehettem a FanFavourites-es eseményen, és meginterjúvolhattam a jelenlévő színész nagy részét.

Harmadikként James Cosmot faggathattam, a remek színészt aki az Éjjeli Őrség parancsnokát, Jeor Mormontot alakítja.


Az alábbi interjú spoilereket tartalmazhat Mormont késobbi sorsáról, meg a Sons of Anarchy harmadik évadjából. :)

GameofThrones.hu: Hogy halad az izlandi forgatás? (az interjú október elsején készült, az izlandi helyszínen pedig november 25-én indult el a forgatás, ezt akkor még nem lehetett tudni – a szerk)

James Cosmo: Azt még nem kezdtük el, de már nagyon várjuk. Lenyűgöző lesz.

GameofThrones.hu: Miért akarta pont ezt a karaktert?

James Cosmo: Szerettem ezt a karaktert, már amikor először beolvastam, nagyon kellemes egy ilyen karaktert játszani; néha csak becsúszok egy karakterbe, hogy megnézzem mennyire kényelmes, mennyire talál... És természetesen a történet, ami egy hatalmas, világméretű sztori.

GameofThrones.hu: Epikus.

James Cosmo: Igen, pontosan.

GameofThrones.hu: Tudja, hogy mi vár a karakterére a történet folyamán?

James Cosmo: Nos, azt gondolom, a halál réme mindenki fölött ott lebeg...

GameofThrones.hu: Ezt tehát vegyük igennek?

James Cosmo: [bólint]

GameofThrones.hu: Melyik volt a legnehezebb jelenete az első évadban és miért?

James Cosmo: Kit és én forgattunk egy jelenetet Belfastban, ahol -14°C volt. Ennél hidegebb még sose volt Belfastban, mi meg abban az ősöreg várban forgattunk, hát... Meg ott voltak azok a hatalmas ventillátorok, amik havat fújtak ránk, ki-be kapcsolgatták őket, szóval borzalmas volt, és iszonyúan fáztunk, de hát, ugye, közeleg a tél... Ez volt a legkeményebb, de egyben a legélvezetesebb is.

GameofThrones.hu: Látta már a sorozatot, vagy legalább pár epizódot belőle?

James Cosmo: Igen, láttam egy pár részt. Fantasztikus volt. Egészen lenyűgöző. Minden dicséretet és díjat megérdemel, amit kapott. Úgy látszik az HBO-nak remek érzéke van ahhoz, hogy fantasztikus televíziót csináljon, mert, amikor valami mellett elköteleződnek, akkor az nagyon erősen látszik, nagyon intelligens döntéseket hoznak, ami nem is döntésnek tűnik, hanem inkább elköteleződésnek, és emiatt az emberek azt látják, hogy igazán törődnek az adott műsorral. És ez nagyon látszik.

GameofThrones.hu: Ki volt a kedvenc karaktere a sorozatból - Jeor Mormontot leszámítva?

James Cosmo: Az a kis fickó [minden bizonnyal Tyrion – a szerk]. Annyira gazdagon vannak megrajzolva, az összes! George Martin igazán kitűnő munkát végzett!

GameofThrones.hu: Szerepelt a Kemény motorosokban is (Sons of Anarchy); azt kell mondjam, hogy nagyon szerettem a karakterét. (Kellan Ashby atya, az IRA tagja – a szerk)

James Cosmo: Ó, igen, az mindig érdekes, amikor kiderül, hogy egy pap szervezett meg mindent! Amikor megkerestek, hogy szerepeljek a Kemény motorosok egyik évadában, akkor az volt az első reakcióm, hogy "hát de nekem nincs is Harley Davidsonom", de aztán arra gondoltam, hogy majd biztos adnak egyet. De aztán azt mondták, hogy "nem, te egy pap leszel". Szóval esetleg egy Toyotában furikázhatok.

GameofThrones.hu: Nagyon köszönjük az interjút.

James Cosmo: Nagyon szívesen.