Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Emilia Clarke

Internetes interjúsorozatunk második "áldozata" Emilia Clarke, aki a sorozatban Daenerys Targaryent alakítja.

Emilia fiatal, pályakezdő színésznő, aki nemrég diplomázott a neves London Drama Centre színész tanszakán. Eddigi egyetlen filmszerepe a nem túl nagy visszhangot kapott 2010-es Triassic Attack című tévéfilm, és egy rész erejéig szerepelt a Doctors sorozatban is.

A nagy kiugrást a Trónok harca jelentette számára, ahol - Tamzin Merchant kiesése után - a Targaryen-ház legfiatalabb tagját alakítja, azt hiszem mondhatom, hogy közmegelégedésre. :)

Emilia nagyon kedvesen és a tőle megszokott lelkesedéssel válaszolt a kérdéseinkre.

GameofThrones.hu: Mikor és hogy kaptad meg a szerepet? Már a szereplőválogatás első körében is részt vettél, vagy csak az után, hogy Tamzin Merchant kikerült a sorozatból?

Emilia Clarke: Nem vettem részt a szereplőválogatás első körében és nem is hittem, hogy meg fogom kapni a szerepet, nagyon kemény verseny volt. De az egész történet arról, hogy hogyan és mikor kaptam meg a szerepet még akkorra megy vissza, mikor színházban játszottam itt-ott a Londoni Drámaközponttal (Drama Center London), ahol volt egy csodálatos orosz tanárom, Vlagyimir Mirogyan, és az osztállyal sokat beszélgettünk a későbbi lehetőségeinkről. Hát, azt hiszem ő volt az, aki arra ösztönzött, hogy kövessem az álmaimat és a vágyaimat. Még mindig őrzök egy füzetet, amibe a mondásait írtam. :) Harry [Harry Lloyd - Viserys] és én gyerekkori barátok vagyunk, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy belevágunk. Lesz ami lesz. És nézd meg, hova jutottunk!

GoT.hu: Egy korábbi interjúban említetted, hogy elkezdted olvasni a Királyok csatáját, miután befejeződött az első évad forgatása. Hol tartasz most?

EC: Igen, elég sokáig, júliustól decemberig forgattunk és hát nem nagyon vagyok hozzászokva, de már a Kardok vihara közepén tartok. Remélem, júliusig be tudom fejezni az összeset.

GoT.hu: Ki a könyvekből a kedvenc szereplőd (Daeneryst leszámítva, persze) és miért?

EC: Hm. Nehéz kérdés. Az egyik kedvenc szereplőm egészen biztosan Robert Baratheon király. Szerintem Mark Addy egyszerűen csodálatos. Zseniális.

GoT.hu: Szerinted mi a legnagyobb különbség a könyvbeli és a sorozatbeli Daenerys között?

EC: Szeretem, hogy Daeneryst magabiztosabbá és dominánsabbá tették [a sorozatban], ez a legnagyobb különbség, és nekem ez nagyon tetszik.

GoT.hu: Van bármi közös közted és Daenerys között?

EC: Először Dany nagyon törékenynek tűnt, egész addig, míg nem találkozott Drogoval és nem lett az ő hercegnője. Azt hiszem velem is valami ilyesmi történt. Az élet néha kemény, és idővel egyre jobban megedződünk. Azt mondanám, hogy mindkettőnkben ugyanaz az erő és belső szépség van.

GoT.hu: Ha választanod kéne a westerosi és a dothraki életmód között, melyiket választanád?

EC: Azt hiszem azt, hogy úgy élnék, mint egy westerosi. Valószínűleg azért, mert a dothraki életmódot már ismerem.

GoT.hu: Jaehaerys király azt mondta: "...az őrület és a nagyság egyazon érme két oldala. Valahányszor egy új Targaryen születik, az Istenek feldobják ezt az érmét a levegőbe, és a világ visszatartott lélegzettel figyeli, melyik oldalára zuhan." Ugyanakkor sokszor mindkettő jelen van egyszerre. Mit gondolsz a Targaryenek őrületéről/nagyságáról? Szerinted Daenerysnek is vannak "őrült" részei, amik csak arra várnak, hogy előtörjenek?

EC: Aha, azt hiszem, igen. Meg azt is gondolom, hogy ő mindig az adott helyzetnek megfelelően viselkedik. Ha úgy alakulnak a dolgok, lehet, hogy valami nagyon őrült dolgot fog csinálni.

GoT.hu: Hogyan képzeled el Dany későbbi sorsát (az alapján, hogy épp hol tartasz a könyvben)? Szerinted visszatér valaha Westerosra, hogy királynőként uralkodjon? Mr. Martin adott bármilyen fogódzót?

EC: Nem, igazából semmit. Sőt, kifejezetten szűkmarkú volt, már ami az információkat illeti. :) A könyvbeli Danyről nem tudok mondani semmit, mert egy csomó különbség lehet, de majd többet tudok július elején, amikor megkapom a forgatókönyvet [a második évadhoz].

GoT.hu: Mi volt a legnehezebb jelenet számodra, és miért? Bármi vicces jelenet, vagy emlék az első évad forgatásáról?

EC: A legnehezebb az volt, hogy minden reggel fel kellett venni azt a szőke parókát. :) Persze a meztelen jelenetek nagyon furák voltak az elején, de most már kezdek belejönni. De remek időt töltöttünk egymással, rengeteget tanultam és sokat értem. Fantasztikus érzés volt ilyen csodálatos szereplőgárdával, akik tényleg sokkal tapasztaltabbak voltak nálam.

GoT.hu: Magyarokként büszkék voltunk arra, amikor megtudtuk, hogy rengeteg magyar statiszta dolgozott a sorozaton, főleg a Máltán felvett részeken. Sőt, még egy magyar dublőröd is volt. Milyen volt ott dolgozni, velük?

EC: Wow. Az király volt. És ez alatt azt értem, hogy nagyon király. Még sose voltam Máltán azelőtt, hogy a sorozat miatt odakerültem. Egy csomó mindenkivel összebarátkoztam, sokat tanultam a kultúráról, mert egyébként utazásmániás vagyok, imádok utazni, szeretek új dolgokat, helyeket felfedezni, új és érdekes emberekkel találkozni. Ezek mind egyben voltak Máltán, és még mindig a szívemben őrzöm azokat az emlékeket.

GoT.hu: Jason Momoa említette egy interjúban, hogy nagyon rosszul érezte magát az első szexjeleneteknél, amikor gyakorlatilag megerőszakolt téged. Hogy emlékszel ezekre a jelenetekre?

EC: Hát, ja, azt hiszem mind a ketten elég rosszul éreztük magunkat... De nekem talán még furább volt, ezzel Jason is egyetértene. De mivel mindketten igyekeztünk profin csinálni, azt hiszem egész jól ment.

GoT.hu: Melyik forgatási helyszín tetszett jobban, Írország, vagy Málta?

EC: Mondhatom, hogy mind a kettő? Mindkét helyen varázslatos dolgok történtek velem.

GoT.hu: Hány részt láttál már a Trónok harcából? Mi a véleményed a sorozat egészéről?

EC: Hat részt láttam, és imádom a műsort! A díszletek, a jelmezek, a forgatókönyv és a színészek mind kitűnőek. Olyan, mintha egy mini filmet néznék minden héten.

GoT.hu: Daenerys karaktere egyik napról a másikra nemzetközi sztárrá tett. Hogy viseled az ismertség mellékhatásait? Ugyanakkor adott ez némi lökést a karrierednek?

EC: Hát, azért nem hiszem, hogy annyira híres lennék... De ez a tapasztalat tényleg sokkal többet adott nekem, mint amit akkor gondoltam, mikor elvégeztem a színiiskolát.

GoT.hu: Van valami, amit szeretnél megkérdezni az egyik másik színésztől? És ki lenne ő? (Ha sikerül interjút készíteni vele, ezt a kérdést is feltesszük neki!)

EC: Szeretném megkérdezni Mark Addy-től, hogy énekelne-e velem duettet. De komolyan!


Köszönöm szépen és üdvözlöm Magyarországot.

GoT.hu: Mi köszönjük, és minden jót kívánunk a jövőbeli karrieredhez.