Bejelentkezés

Nem vagy még regisztrálva? Ejnye.
Itt seperc alatt megteheted.Hírek

hbo

3×10 - Mhysa

hét, nap, óra, perc, másodperc

Nem feledni, hogy Magyarországon egy nappal az amerikai premier után már látható is a legújabb epizód!

5Hét könyv, hét isten, hét évad?
2013. május 17, péntek 04:12:02, írta: Felagund

A sorozat egyik producere, Frank Doelger egy interjúban arról beszélt, hogy jelenleg is folyamatos viták zajlanak arról, hogy hány évadosra tervezzék a sorozatot (ez persze nagyban függ a nézettségi adatoktól is), és azt nyilatkozta, hogy jelen állás szerint hét évadot tartanak reálisnak.

Ez az információ egyrészt kicsit csalódást keltő azoknak, akik minimum 8 évadra számítottak, másrészt azt is jelenti, hogy a sorozat készítői valószínűleg az eddiginél is jobban el fognak szakadni az "egy évad-egy könyv"-filmesítéstől.

>> Tovább >>

0Itt a plafon
2013. május 14, kedd 09:19:42, írta: Felagund

A hetedik rész nézettségi adatai némileg szerényebbek lettek az eddigieknél. Noha a sorozat így is a legnézettebb kábelműsor volt vasárnap eset az USA-ban, de így is csak 4,84 millió néző ült le a hetedik rész elé.

0BAFTA-díj a sorozatnak!
2013. május 12, vasárnap 18:37:57, írta: Felagund

A BAFTA Television Radio Times Audience Award 2013-as nyertese a Trónok harca sorozat!

A döntés azért is rendkívül meglepő, de egyben fantasztikus is, mert a hazai műveket hagyományosan előnyben részesítő Brit Televíziós és Filmes Kamara ezévi listáján nemcsak olyan szuperprodukciók voltak, mint például a Homeland, hanem maga a 2012-es londoni olimpia megnyitóműsora is!

0Emmy-jelölések
2013. május 10, péntek 10:21:26, írta: Elendur

Az HBO idén nyolc színészt jelölt az Emmyre a sorozatból: a női mellékszereplők kategóriájában Lena Headey-t, Michelle Fairley-t és Emilia Clarke-ot, a férfi mellékszereplőknél pedig Nikolaj Coster-Waldaut, Peter Dinklage-et és Kit Harringtont, a vendégszereplők közt pedig Diana Rigg és Ciarán Hinds indul majd a díjért.

0Kvíz
2013. május 07, kedd 09:01:43, írta: Felagund

Ha esetleg nem lenne már teljesen megszokott, itt hívjuk fel szíves figyelmeteket, hogy elérhető az új részhez tartozó kvíz! :)

0A végtelenbe - és tovább!
2013. május 07, kedd 08:57:22, írta: Felagund

A hatodik rész tovább növelte a nézők számát, a vasárnapi első vetítést 5,5 millióan látták az USA-ban, a késő esti ismétlésre pedig 1,27 millióan voltak kíváncsiak!

Összehasonlításképpen a True Blood nézőcsúcsa 5,53 millió volt...

7Nézettség féltávban
2013. április 30, kedd 16:03:55, írta:

Az eddigi nézettségi adatokat elnézve egyértelműen más trend rajzolódik ki a harmadik évadra, mint az eddigi kettőre. Mivel már a harmadik évad fele is lement, megkockáztatunk egy kisebb kitekintést, valamint képes múltidézést az eddigi nézettségi adatokból, amit a tovább gombra kattintva olvashattok.

 

 

 

 

>> Tovább >>

1Ötmillió kipipálva!
2013. április 30, kedd 12:50:40, írta: Felagund

Már az eddigi hetek nézettségi adatai is valószínűsítették, hogy nem kell az évad végéig várni a lélektaninak számító ötmilliós nézettségre, és lám, már a vasárnapi, ötödik rész abszolválta ezt a bravúrt! Egészen pontosan 5,35 millió nézője volt az első vetítésnek, amit az aznapi ismétlés további 1,32 millióval fejelt meg, így az első napi összesített nézettség 6,67 millióra rúgott – és hol van még a finálé!

0Heti kvíz
2013. április 29, hétfő 14:16:14, írta: straphe

Jószokásunkhoz híven kikerült a legutóbbi epizódhoz tartozó kérdéssor is.

0Tovább nő a nézettség!
2013. április 23, kedd 08:39:50, írta: Felagund

Úgy tűnik, az emberek kezdenek rászokni a sorozatra, az igen látványos negyedik részt a TV by the Numbers elemzőoldal szerint az Egyesült Államokban 4,87 millióan látták, az első vetítés alkalmával, ami (ezt már mondani sem kell), ismét újabb nézettségi rekordot jelent.

A sorozat még az NBA rájátszásának első fordulójával is teljesen partiban volt a nézettséget tekintve :)

3Milyen is a valyriai?
2013. április 23, kedd 03:19:57, írta: Felagund

Új évad, új mesterséges nyelv, idén ez Daenerys anyayelve, a valyriai, amely Essos számos más vidékén is bevett, mint azt az eddigi részekből látni lehetett. A nyelvet a sorozat hivatalos "nyelvalkotója", David J. Peterson kreálta, akinek a nevéhez a dothraki nyelv is fűződik. A honlapján olvashattok nyelvtani elemzéseket, illetve az egyes részek valyriai nyelvű szövegeinek eredeti átiratát, illetve hozzájuk kapcsolt kifejtéseket, elemzéseket, érdemes megnézni! :)

0Heti kvíz
2013. április 22, hétfő 13:23:53, írta: straphe

Szokás szerint kikerült a heti epizódhoz tartozó kérdéssor. A múltkorihoz képest sokkal egyszerűbbre sikeredtek a mostani kérdések, úgyhogy tökéletes alkalom arra, hogy könnyű pontot szerezzetek. :)

0Finn Jones minálunk jár
2013. április 18, csütörtök 11:50:07, írta: straphe

A Holdfénycon nemrég bejelentette, hogy idei díszvendégük nem más, mint Finn Jones, vagyis a Game of Thrones Loras Tyrellje. Aki találkozni szeretne a színésszel, az mindenképp látogasson el a Holdfénycon weblapjára.

1Egy hét szünet májusban
2013. április 16, kedd 10:11:19, írta: Felagund

Sajnos egy kevésbé örvendetes hír is jutott mára. Az HBO műsorújságjában az látható, hogy a sorozat május 26-án esedékes kilencedik epizódja (The Rains of Castamere) június 2-ára lett tolva.

Ennek oka az egyesült államokbeli Memorial Day ünnepe, amikor az amerikaiak hagyományosan felkerekednek és kirándulni mennek, illetve meglátogatják elhunyt katona családtagjaik sírjait – vagyis jellemzően nem otthon ülnek és tévét néznek... Aki emlékszik tavalyra, az tudja, hogy a második évad rendkívül látványos kilencedik része, a Blackwater szintén a Memoral Day-re esett, és ez meg is látszott az epizód nézettségén...

Ezért idén a műsorkészítők úgy döntöttek, hogy elébe mennek a problémának, és egyhetes pihenőre küldik a sorozatot, hogy a minden bizonnyal csúcspontnak számító kilencedik részt minél többen láthassák.

0Emelkedik a nézőszám
2013. április 16, kedd 09:48:32, írta: Felagund

A harmadik rész megtörni látszik az eddigi trendet, és szerencsére felfelé, ugyanis a TV by the Numbers elemzőoldal jelentése szerint a Walk of Punishment első vetítését nem kevesebb mint 4,72 millióan látták az Egyesült Államokban! (Ezzel természetesen magasan nyerte a vasárnapi adásnapot.)

Ez az előző rész nézőszámához képest valamivel több mint 10%-os emelkedést jelent, csak így tovább! :)